• img_about

Alex Bratu

Nascut in Bucuresti, intr-o zi calduroasa de vara a anului 1975, a crescut ca multi altii alaturi de trupele rock autohtone – Phoenix, Iris, Promusica etc. Rareori se intampla sa mai si gaseasca pe la prieteni si trupe de afara – Scorpions, Judas Priest sau Slayer. Primeste prima chitara la 10 ani si de atunci nu o mai lasa din mana. O data cu deschiderea catre Occident face cunostinta cu noii sai idoli – Jimmy Page, Jimi Hendrix sau Eric Clapton. Un concert cu AG Weinberger ii deschide pasiunea catre blues si ryhtm&blues.

Muzica este un hobby care usor se transforma intr-o pasiune necontenita. Incepe sa scrie versuri si compune muzica in limba engleza. In 2011 intra in studioul Taine MultiMedia unde alaturi de o echipa de profesionisti produce primul album – Beyond Today. Acest album beneficiaza de doua videoclipuri. Primul – Running Away este inspirat de Unforgiven de la Metallica, atat Alex Bratu cat si regizorul Andi Ionita fiind mari fani ai supertrupei din San Francisco.

Al doilea videoclip – I’ve Missed You propune un Lyric video mai neconventional, inlocuind textele scrise din soft cu cele scrise de mana, dand o tenta mult mai personala intr-o atmosfera vintage.

Pasiunea nu se opreste cu primul album si in 2013 incepe lucrul la al doilea album, de data asta in limba romana. Primul single de pe album apare insotit de un videoclip regizat de Andrei Butica – Departe de Rele, ce vorbeste in termeni directi despre o familie nefunctionala. In primavara lui 2014 este asteptata si lansarea intregului album.

Muzica lui Alex Bratu este directa, sincera si dezinteresata de o comercialitate necesara astazi in industria muzicala. Isi produce singur materialele, caracterul independent al materialului musical fiind foarte usor vizibil. Influentele de blues, jazz, rock si progressive sunt evidente si lasa o amprenta pregnanta asupra realizarilor musicale.

Promisiunea sa : Music is what feelings sound like.